Personalised Medicine - van lab naar patiënt

23-11-2017 15:00 to 23-11-2017 18:00

Leiden,

Prijs Hoeveelheid
Personalised Medicine - van lab naar patiënt - HollandBIO member
Gratis
Personalised Medicine - van lab naar patiënt - non HollandBIO member
50,00 € 50.0 EUR

Door middel van Personalised medicines kunnen we geneesmiddelen afstemmen op de specifieke eigenschappen van de patiënt, en daarmee beloven we een betere en effectievere behandeling. HollandBIO is ervan overtuigd dat de oplossingen die het pad van lab naar patiënt effenen, de oplossingen zijn waar we op in moeten zetten. Dat zijn namelijk de oplossingen waarbij gezondheid, betaalbaarheid en innovatie hand in hand gaan. De praktijk is echter weerbarstig en leert dat er nog verschillende hurdles overwonnen moeten worden om de kansen van Personalised medicines ook daadwerkelijk te benutten. Deze bijeenkomst, georganiseerd door Quality by Design in samenwerking met HollandBIO, belicht naast de kansen ook de uitdagingen op de weg van lab naar patiënt.


Sprekers

  • Bram Keymolen, Qualified Person en mede oprichter van Eye-Tec, zal zijn ervaringen als Qualified Person delen en meer helderheid brengen in de dynamiek van de regelgeving rondom GMP en ATMPs . 

  • Johannes de Munter, CEO van Neuroplast, is op zoek naar oplossingen tegen neurodegeneratieve ziektes. Naast de visie om het leven van patiënten significant te verbeteren, krijgt kwaliteit binnen processen en producten veel prioriteit bij Neuroplast. Johannes neemt ons mee naar zijn visie binnen de wereld van Personalised Medicine.

  • Nathalie Cools, assistent Professor aan de Universiteit van Antwerpen, doet onderzoek naar de bestrijding van auto-immuunziektes met het gebruik van lichaamseigen cellen. Als expert op het gebied van Immunologie met meer dan 50 publicaties op haar naam zal ze ons meer inzicht geven vanuit een wetenschappelijk en klinisch perspectief.

Naast de drie sprekers van het evenement zullen zowel HollandBIO als ook de Biotech Training facility een korte introductie geven en hun werkzaamheden toelichten.


Praktische informatie

Datum: Donderdag 23 november 
Tijd: 15:00 – 18:00 uur inclusief borrel
Locatie: Sylviusweg 70, Leiden
Kosten: voor HollandBIO leden is deelname gratis. Niet-leden betalen €50,- registratiekosten (exclusief btw). Ben je werkzaam bij een patiëntenvereniging, onderzoeksinstituut, of overheidsorganisatie? Dan is dit evenement voor jou ook gratis: meld je dan aan als HollandBIO-lid. Geef je snel op!

Odoo tekst en afbeelding blok
In collaboration with HollandBIO